Nicklas Nielsen Viceeuropamester

KSP_103_1098

 

For andet år i træk sikrer Nicklas Nielsen sig et topresultat til EM. Europamesterskabet er i år blevet kørt over fire afdelinger i henholdsvis Spanien, Italien, Belgien og England og her er det blevet til tre podieplaceringer ud af fire mulige for den hurtige dansker. Til alle fire afdelinger har danskeren altså sikret sig gode point. Faktisk så gode, at han er den eneste kører i hele feltet, som har scoret point til alle afdelinger inklusiv kvalifikationerne.

Som den mest konstante kører i KF feltet, var der også lagt op til at Nielsen skulle tage mesterskabet. Han var i front af mesterskabet forud for den sidste afdeling i England. Men da året sidste EM-afdeling skulle køres var hjemmebanekøreren og toer i mesterskabet, Callum Ilott, selvfølgelig en sulten herre, der var klar til at satse alt for at vinde Europamesterskabet foran sit hjemmepublikum.

Nicklas Nielsen var godt med hele weekenden. Han var konstant placeret i toppen, og kæmpede om guldet til det allersidste.

”Jeg er meget tilfreds med weekenden. Jeg pustede Ilott en del i nakken, men efter prefinalen kunne jeg se at det ville blive svært i finalen.”

I finalen startede danskeren på tredjepladsen, mens Ilott startede fra poleposition. Her startede det også rigtig godt for Nielsen der endte med at gå i front af finalen. Desværre kom briten og den direkte mesterskabskonkurrent stærkt igen, og herefter kunne der ikke gøres mere.

”Efter min overhaling på første omgang mistede han (Ilott red.) et par placeringerne. Men jeg kunne se han kom hurtigt igen, og efter han overhalede mig, var der ikke mere at gøre.”

I finalen endte danskeren på en 2. plads, og faktisk scorede han flest point i hele feltet, men fratrækningssystemet gjorde at Callum Ilott blev vinder af mesterskabet. Det blev derfor til en rigtig flot sølvmedalje til årets Europamesterskab for den danske topkører. Han kan nu kalde sig viceeuropamester, og kan nu se frem til at tage revanche til VM som køres senere i September.

”Jeg kan se tilbage på et rigtig god mesterskab. Jeg er glad for vores konstanthed, for vi har mere eller mindre været i toppen hver gang og har sikret os tre podieplaceringer ud af fire mulige. Jeg var den der tilsammen havde fået flest point, men fordi der kan trækkes dårlige point fra, kunne Ilott desværre tage mig. Jeg er meget taknemlig for den støtte og opbakning mit team Kosmic Racing Deparment har givet mig igen i år, samt selvfølgelig de mennesker omkring mig som gør det her muligt.” Slutter Nicklas Nielsen af. Næste løb i kalenderen er d. 19. – 21. September i Essay Frankrig, hvor VM skal afgøres.

 

Janni Storm