Nicklas slutter 10’er til VM i KZ

12006463_692299477570450_8672444293735202407_o

Nicklas Nielsen stod foran en ny udfordring, da han i sidste uge deltog i Verdensmesterskabet for KZ på Le Mans, i Frankrig. Den unge dansker viste allerede under træningen gode takter, med top placeringer. Nicklas som tidligere på året har haft stor success i KF klassen, besluttede i samarbejde med Tonykart Racing Team at prøve kræfter med KZ klassen. 2 Dages officiel test blev det til, inden at løbsweekenden gik i gang på den Franske bane.

 

Fredagen bestod af 2 træninger og derefter kvalifikation sidst på dagen. I begge træninger var Nicklas med i toppen, og slutter den ene af dem som hurtigste kører. Forventningerne blev større og større for den unge danske, og de andre teams og kører var tydeligt imponeret over hans kørsel.

 

I tidtagningen sætter Nicklas hurtigste tid foran sin team kammerat Marco Ardigò, som blev verdensmester sidste år, i KZ klassen. Hurtigste mand i gruppen og 3’er totalt.

 

  1. Paolo De Conto
  2. Jorrit Pex
  3. Nicklas Nielsen

 

Lørdag bestod af 2 heats, hvor Nicklas sluttede 9’er og 8’er.

Efter lørdagens heats siger Nicklas ” Efter alt er jeg tilfreds med min præstation efter de indledende heats. Starterne i KZ er meget svære, og desværre var det her jeg mistede i forhold til de mere erfarende kører. Det er svært at få omdrejninger og koblingspunkt til at passe sammen de første gange, men det er noget der kommer med tiden”

 

Søndag starter Nicklas fra 12 position i Pre finalen, og slutter 12’er. I finalen kommer han godt fra start og vinder nogle placeringer, men kommer så i klemme i første sving. Efter de 25 omgange kommer Nicklas i mål som 10’er foran sin team kammerat Flavio Camponeschi som i år vandt Europamesterskabet i klassen.

 

Super præstation af den unge dansker, når man kigger på hvilke navne der er med i feltet!

 

Næste løb på Nicklas Kalender er VM i KF klassen på La Conca.